Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies voor de Nintendo 3DS is het nieuwste deel in de Ace Attorney-serie. In dit deel zul je opnieuw als de advocaat Phoenix Wright, die hulp krijgt van een vrouwelijke partner, allerlei rechtszaken moeten oplossen door hints en bewijsmateriaal te verzamelen en mensen te ondervragen. De game speelt zich een jaar na het vierde deel af en begint met een explosie in de rechtszaal waarna een middelbare school meisje genaamd Shinobu daarvan wordt beschuldigd. Phoenix Wright zal deze zaak onderzoeken en het opnemen tegen de broer van Winston Payne, iemand die veel terugkomt in de serie. De game zal verder volledige 3D-characters kennen waarvan je de gezichtsuitdrukkingen kunt zien veranderen gedurende gesprekken.

Vorige week toonden we zeven nieuwe screenshots van de Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies die onder andere een gewonde Apollo Justice en omgevingen lieten zien. Vandaag kunnen we nieuwe details geven over de game die Capcom bekend heeft gemaakt op de Japanse website van Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies.

Nieuwe partner
In Ace Attorney 5 zul je met de hoofdpersoon Phoenix Wright rechtszaken oplossen die hulp krijgt van de heldin Athena Cykes, wie de nieuwste aanwinst is in het Wright Anything Agency. Athena Cykes is een emotioneel meisje dat rechten heeft gestudeerd in de Verenigde Staten en niet tegen haar verlies kan. Ze beschikt over de mogelijkheid om de emoties van getuigen te gebruiken door te luisteren naar hun hartslag als ze een verklaring afleggen. Hierdoor kan ze zien of iemand de waarheid spreekt. Hiermee wil ze misdaden oplossen en uiteindelijk ook zelf advocaat worden waarbij ze gebruik kan maken van haar emotionele mogelijkheden. Soms kunnen de sterke emoties van Kuzuki echter een nadeel zijn aangezien ze tijdens hevige momenten behoorlijk roekeloos kan worden.

Hartmeter
In Ace Attorney 5 zal de speler gebruik kunnen maken van een hartmeter waarmee naar de hartslagen van de getuigen geluisterd kan worden om te ontdekken of iemand de waarheid spreekt of liegt. Bij het gebruik van deze hartmeter zal er een speciaal scherm in beeld verschijnen die de hartslagen van de getuigen kan meten en laat zien of een getuige de waarheid spreekt. Tijdens dit proces zul je verschillende geluiden samen met de verklaring van de getuigen te horen krijgen. Maar alleen de hartmeter is niet voldoende om de waarheid uit de getuigen te krijgen: om zo goed mogelijk te weten te komen of iemand de waarheid spreekt moet je de omgevingsruis zo laag mogelijk houden. Hoe lager de omgevingsruis, hoe hoger de kans is dat je de waarheid uit de getuigen weet te halen.

Op het scherm van de hartmeter zie je een mix van verklaringen en emoties, uitgebeeld in gezichten. De vier gezichten die de emoties laten zien op het scherm, zullen de sleutel zijn om te bepalen of er tegenstrijdigheden in de verklaringen van de getuigen zijn en het is aan de speler om te bepalen of er enige emotionele veranderingen waar te nemen zijn. Als je het proces van de hartmeter succesvol hebt voltooid, zal het ruis niveau naar 0% gaan en zal je een nieuwe aanwijzing voor de zaak krijgen.

Zoek naar aanwijzingen
Wanneer je in een kamer bent om naar bewijsmateriaal en aanwijzingen te zoeken, begin je te zoeken van links naar rechts. Als er een plekje is dat er verdacht uitziet, kun je het dichterbij bekijken om te ontdekken of er iets te vinden is. Dankzij het 3D-effect van de Nintendo 3DS zal je de aanwijzingen en het bewijsmateriaal gemakkelijker kunnen vinden.

Phoenix Wright: Ace Attorney - Dual Destinies

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €24,99
Genre: Point 'n Click Adventure
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 24 oktober 2013