2K13, de volgende installatie in de al twaalf jaar achter elkaar hoog scorende NBA video game simulatie franchise* en opvolger van de met awards bekroonde NBA 2K12, internationaal verkrijgbaar zal zijn op 5 oktober 2012 voor Xbox 360® , PlayStation®3, PSP® (PlayStation®Portable), Wii™ en Windows PC. De Wii U™ versie van NBA® 2K13 zal vlak na de lancering verkrijgbaar zijn.

Fans die NBA 2K13 voor Xbox 360 of Playstation 3 al voor de release bestellen, kunnen een nieuwe NBA All-Star content pack downloaden, gesponsord door Sprite. Deze add-on content speelt zich af in Houston, dé plaats van de 2013 NBA All-Star Game en geeft fans de mogelijkheid om hun eigen NBA All-Star Game te starten, inclusief drie NBA All-Star evenementen, the Foot Locker Three Point Shootout, BBVA Risting Stars Challenge en de Sprite Slam Dunk Contest met geheel nieuwe intuïtieve pick-up-and-play controls.

“De NBA All-Star pack is onze manier om fans te bedanken voor hun onvoorwaardelijke liefde voor de NBA 2K serie,' aldus Jason Argent, vice president van marketing bij 2K Sports. “Deze content geeft onbeschrijflijk veel diepte en waarde aan onze fans en het is nog maar het begin van veel groot nieuws over NBA® 2K13.'

Gamers kunnen de huidige supersterren van NBA opstellen tegen klassieke spelers in zowel de Foot Locker Three Point Shootout als in de Sprite Slam Dunk contest. De wedstrijdplanningen voor zowel de BBVA Rising Stars Challenge als de 2013 NBA All-Star Game bevatten de All-Stars van 2012 met dynamische updates naar het programma van 2013 zodra de deelnemers aangekondigd zijn.

NBA 2K13 wordt ontwikkeld door Visual Concepts, een 2K Sports studio. De game is nog niet beoordeeld door PEGI en zal internationaal verkrijgbaar zijn vanaf 5 oktober 2012. De Wii U versie van de titel zal verkrijgbaar zijn tijdens de feestdagenperiode. Fans wordt aangeraden om nu al te bestellen bij deelnemende retailers om de NBA All-Star content op dag één gratis te bemachtigen.

NBA 2K13

Platform: Wii U
Genre: Sports
Ontwikkelaar: Visual Concepts
Uitgever: 2K Games
Aantal spelers lokaal: 5
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 5
Releasedatum: 20 december 2012