The Wonderful 101 is een Wii U-game van ontwikkelaar Platinum Games, die eerder verantwoordelijk was voor onder andere Bayonetta. The Wonderful 101 is een game waarin kwaadaardige buitenaardse wezens het op de aarde voorzien hebben en een aanval inzetten. De superhelden die leven op aarde, met ieder hun eigen unieke superkrachten, zien de buitenaardse wezens liever weer vertrekken en besluiten de strijd met hen aan te gaan. Echter, de superhelden blijken zwakker dan de wezens van buitenaf en de aarde lijkt gedoemd. Waar alle hoop verloren lijkt, besluiten de aardse superhelden hun krachten te bundelen en alsnog een poging te wagen om de buitenaardse wezens te verslaan.

In The Wonderful 101 speel je één van de superhelden die het buitenaardse kwaad weg moet jagen. Gedurende het spel kom je steeds meer superhelden tegen die je kunnen helpen in de strijd. Deze zullen zich bij je aansluiten en je vaardigheden verbeteren. Hierdoor kun je meer speciale aanvallen leren of zelfs van vorm veranderen. Denk hierbij aan het veranderen in een alles-afstotende pudding of een vlammende vuurbal. Hoe meer helden zich bij je aansluiten, hoe sterker en gevarieerder je arsenaal aan aanvallen wordt.

Met de Wii U GamePad krijgt het spel meer diepgang. Zo kun je het GamePad gebruiken om omgevingen te verkennen die je op de tv niet kunt zien, maar ook om je superhelden te commanderen, zoals Toilet Bowl Man, Vending Machine Man en Bonzai Man.

The Wonderful 101

Platform: Wii U
Genre: Mass-Hero Action
Ontwikkelaar: Platinum Games
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 5
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 23 augustus 2013