Hometown Story, eerder bekend als Project Happiness, is het nieuwste project van Harvest Moon-bedenker Yasuhiro Wada. Het is een geheel nieuwe IP die zich focust op het concept van een winkeleigenaar. Je zult een winkel bouwen, producten toevoegen en klanten tevreden houden. Yasuhiro Wada hoopt dat simpliciteit van klassieke simulatie-games na te kunnen bouwen. Om die reden wil hij dat het spel geen menu kent of op bevel gebaseerde progressie maakt.

Hometown Story moet dusdanig in elkaar zitten dat wanneer je winkel groot wordt, je nog steeds de mogelijkheid hebt om je personage rond te zien bewegen terwijl je producten in de schappen legt. Het hoofdpersonage is echter niet de enige persoon in de game: ook andere characters maken hun opwachting, waarvan er nu al zo'n 30 deel uitmaken van de kern van het verhaal. Je begint echter met 10 personages in je winkeltje; naar mate deze groter wordt, komen er meer.

Je kunt het hoofdpersonage eventueel customizen qua geslacht en kleren. Je kunt nieuwe kleren vrijspelen naargelang je avontuur. Yasuhiro Wada denkt verder dat het essentieel is om online-elementen in de game te verwerken, maar het is nog niet helemaal duidelijk hoe dit zal werken. De game is dan ook pas sinds eind 2011 in ontwikkeling. Het hoofddoel van het spel is in ieder geval dat mensen het gevoel moeten hebben dat het een compleet andere stijl van gameplay is.

"Hometown Story is een IP die zeer dicht bij mij staat en afkomstig is van jaren ervaring met andere geweldige titels zoals de Harvest Moon-serie", zegt Yasuhiro Wada, CEO van ontwikkelstudio Toybox. "Dit spel is niet alleen bedoeld om een leuke game-ervaring te hebben, maar ik wil ook dat het de speler zijn kijk op de wereld verbreedt en ze na laat denken over wat de wereld voor hen betekent. Vanaf het prille begin van dit product, wisten we dat het belangrijk zou zijn om uitgevers te vinden die deze visie met ons zou delen. Dat zijn Natsume in de Verenigde Staten en Rising Star Games in Europa geworden."

Het partnerschap met de uitgevers is niet verwonderlijk, gezien Wada's vorige games, Harvest Moon en Rune Factory, ook allebei door deze bedrijven zijn uitgegeven.

Hometown Story moet zelf in april 2014 in de schappen liggen. De game staat gepland voor de Nintendo 3DS.

Hometown Story

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Toybox
Uitgever: Rising Star Games
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Onbekend
Releasedatum: 02 mei 2014