Warren Spector, de grote man achter Junction Point Studios, de ontwikkelstudio achter de Disney Epic Mickey-games, heeft altijd volgehouden dat Disney Epic Mickey 2: The Power of Two niet in de maak was voor de Wii U. Vooralsnog leek dit inderdaad altijd zo te zijn: het Wii-deel komt deze maand op 26 september uit en over een Wii U-versie is nooit gesproken. Een Xbox 360- en PS3-deel stonden altijd wel op de planken, net als een Nintendo 3DS-deel met de naam Disney Epic Mickey 2: Power of Illusion.

Uit Nintendo's Nintendo Direct-presentatie van zojuist blijkt echter dat Disney Epic Mickey 2: The Power of Two toch naar de Wii U komt en wel in de launchperiode. De game wordt ontwikkeld door ontwikkelaar Heavy Iron.

Het Wii U-deel is qua inhoud identiek aan de Wii-versie, maar kent wel een eigen unieke functies. Zo ondersteunt het spel Full HD-beelden en wordt de Wii U GamePad actief ingezet. De Wii U GamePad toont een real-time kaart van Wasteland met daarop wegen en gemarkeerde plekken om spelers gemakkelijker door het spel te leuzen. De Wii U GamePad kan ook gebruikt worden om schetsen te activeren die in-game gebruikt kunnen worden voor speciale toepassingen.

Disney Epic Mickey 2: The Power of Two moet voor maart 2013 voor de Wii U beschikbaar zijn.

Disney Epic Mickey 2: The Power of Two

Platform: Wii U
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Heavry Iron
Uitgever: Disney Interactive Studios
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 07 december 2012