Activision kondigde tijdens de Amerikaanse Nintendo Direct-presentatie aan dat 007 Legends op de Wii U zal verschijnen.

007 Legends is een first person shooter van ontwikkelaar Eurocom die eerder aan 007 GoldenEye werkte voor de Wii. In 007 Legends speel je opnieuw met Daniel Craig als James Bond. De game zal qua verhaal zes James Bond-verhalen aan elkaar koppelen en de speler de intensieve acties hiervan mee laten maken. Er zijn op dit moment vijf films bekend: Moonraker, On Her Majesty's Service, License To Kill, Die Another Day en Skyfall. De opkomende film Skyfall zal hierbij de game afsluiten. Tijdens de reguliere missies zal het onder andere mogelijk worden om XP te verdienen en James Bond levels te laten stijgen.

Ondanks dat Daniel Craig James Bond speelt in alle filmverwijzingen, geldt dat niet voor de andere acteurs die eerder in de James Bond-films speelden. Zo zullen in de eerste missie, Moonraker, de acteurs Lois Chiles, Michael Lonsdale en Richard Kiel de rollen spelen uit de originele film. In de tweede missie, On Her Majesty's Secret Service, zullen slechts twee acteurs hun oorspronkelijke rol vervullen, te weten: Diana Rigg en Gabrielle Ferzetti. De derde missie is gebaseerd op License To Kill en brengt Cary Lowell en Robert Davi weer samen. De vierde missie, Die Another Day, kent enkel Toby Stephens en Rick Yune als de vijanden.

Bruce Feirstein, die aan drie James Bond-films heeft gewerkt als schrijver en aan vier James Bond-games, staat aan het roer wat betreft het script voor deze game.

007 Legends verschijnt op 19 oktober 2012 voor de Xbox 360, PC en de PS3. De Wii U-versie moet voor maart 2013 verkrijgbaar zijn.

007 Legends

Platform: Wii U
Genre: FPS
Ontwikkelaar: Eurocom
Uitgever: Activision Blizzard
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 06 december 2012