Nano Assault EX is een port van de Nintendo 3DS-game Nano Assault met wat extra's, maar mag niet verward worden met Nano Assault Neo voor de Wii U eShop. Nano Assault Neo betrof een vervolg op het origineel, verscheen vorig jaar november al voor de Wii U eShop en gaven wij een 8.0 in onze review.


In Nano Assault Ex moet je proberen te voorkomen dat het dodelijke Nanostray-virus zich onder de samenleving verspreidt. Dit razendsnelle schietspel speelt binnen een spectaculair vormgegeven cellensysteem, dat in verbluffend 3D van je scherm springt. Bestuur je microscopisch kleine Nanite-schip door het gevaarlijke virus en bestrijd infecties, navigeer door buitenaardse cellenclusters, versla eindbazen en probeer uiteindelijk de kern van het virus te analyseren en te vernietigen om de mensheid te redden.

Hoewel je in Nano Assault EX net als in Nano Assault Neo met een gevechtsvliegtuig in een microscopische omgeving speelt waarin je bacteriën en virussen te lijf gaat op een shoot' em up achtige manier, kent Nano Assault EX in tegenstelling tot Nano Assault Neo wel een verhaallijn. Daarnaast ondersteunt het spel 3D-beelden en kent het 32 compleet nieuwe levels, in plaats van het zestiental dat Nano Assault Neo kende. Ook kent de game een extra Missions Mode, Boss Rush Mode en andere extra's.

Nano Assault EX

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €9,99
Genre: Shoot-Em-Up
Ontwikkelaar: Shin'en
Uitgever: Shin'en
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Nvt
Releasedatum: 07 maart 2013