Shantae kende haar debuut in 2002 op de Game Boy Colour en er kwam een vervolg via DSiWare in 2010 met als naam Shantae: Risky's Revenge. Vandaag is het derde deel van deze platform-reeks aangekondigd en deze zal de naam Shantae and the Pirate's Curse dragen. De titel zal een Nintendo 3DS eShop exclusieve titel zijn. De grootste verrassing hierbij is dat Risky, Shantae haar aartsvijand, gaat samenwerken met Shantae.

Shantae and the Pirate's Curse zal een direct vervolg zijn op het vorige deel, Shantae: Risky's Revenge, en zal dan ook doorgaan waar het vorige spel eindigde. Shantae probeert zich aan te passen aan het feit dat ze geen geest meer is en gelijktijdig zal ze Scuttle Town proberen te verdedigen van de aanvallen van Ammo Baron. Risky Boots, de gezworen aartsrivaal van Shantae, klopt aan bij Shantae voor hulp.

Shantae heeft echter haar eigen problemen: haar magische krachten zijn gesplitst in 30 kleine stukken en deze zijn naar Risky's bemanning gegaan. Deze bemanning heeft al snel Risky van haar boot gegooid en muiterij gepleegd. De bemanning heeft koers gezet naar Risky haar oude mentor, The Pirate Master. Risky en Shantae moeten wel samenwerken om de oude bemanning van Risky tegen te houden van het vrijlaten van de gevaarlijke Pirate Master. Shantae en Risky zullen alle 30 bemanningsleden moeten verslaan om zo Shantae haar kracht weer terug te geven.

Je zult speciale piraten items moeten verzamelen om nieuwe omgevingen te bereiking. Hieronder vallen grijphaken, geweren, zwaarden, messen en meer. Ieder piraten item zal twee verschillende doelen kennen. De eerste is de mogelijkheid om vijanden te doden en de tweede zal dienen om moeilijke omgevingen te vinden. Ieder piraten item kun je ook upgraden in een zogenoemde game shop.

De omgevingen zullen bestaan uit oude bekende stukken maar ook gloednieuwe omgevingen zullen aanwezig zijn in Sequin Land. Shantae and the Pirate's Curse moet twee keer zo groot worden als haar voorganger Risky's Revenge en zal zowel de hemel als onder de grond als omgeving kennen. Het kaartsysteem zal daarbij een Metroid-achtige stijl kennen. Er zullen alternatieve en verstopte wegen zijn voor de mensen die het gewone pad niet willen volgen.

Het spel kent volledige ondersteuning voor de 3D-effecten waarbij de 3D effecten zullen gelijk zijn aan de game Mighty Switch Force. Jake Kaufman zal wederom met de game betrokken zijn net zoals bij de vorige twee delen. Ook zullen bekende personages zoals Rollytops, Uncle Mimic, Sky en Bolo terugkeren.

Shantae and the Pirate's Curse

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €16,99
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: WayForward
Uitgever: WayForward
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 05 februari 2015