Dragon Quest VII is een RPG pur sang: veel puzzelen en turn based gevechten. De game volgt Hero wanneer hij een geheim ontdekt over een mysterieus eiland in de buurt van zijn thuisland Estard. In eeuwenoude ruïnes worden Hero en zijn vrienden getransporteerd naar het verleden van verschillende eilanden. Ze krijgen de taak mee om het gevaar te verslaan in elke nieuwe locatie.

In de Dragon Quest VII-remake zal het verhaal hetzelfde blijven als in het origineel. Ook zal het character design van dezelfde man komen: manga tekenaar Akira Toriyama, onder andere bekend van Dragon Ball. Echter, er zullen ook verschillen zijn. Zo is de game dit keer volledig driedimensionaal waardoor de sprites plaats maken voor polygonen. Daarnaast zit StreetPass in het spel verwerkt, zal het spel gemakkelijker te spelen zijn qua besturing en zal de muziek ditmaal afkomstig zijn van Koichi Sugiyama, die eerder de muziek van Dragon Quest VIII verzorgde. Yuji Horii neemt de Scenario en Game Design op zich, zoals hij dat deed bij het origineel. De ontwikkelaar is ArtePiazza, die eerder de remakes van Dragon Quest IV: Chapters of the Chosen en Dragon Quest V: Hand of the Heavenly Bride voor de Nintendo DS maakte.

Dragon Quest VII kwam in 2000 niet naar de Europese markt op de PlayStation, maar gezien de Europese lokalilaties van de vorige Dragon Quest-remakes, belooft dit veel goeds. Dragon Quest VII voor de Nintendo 3DS ligt in ieder geval vanaf 7 februari 2013 in de Japanse winkelschappen en zal 6.090 Yen kosten (~€60). Een eventuele Europese release datum is vooralsnog niet bekend gemaakt.

Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Armor Project / ArtePiazza
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 16 september 2016