Mario gaat weer golfen in Mario Golf: World Tour voor de Nintendo 3DS. Vorig jaar kwam ontwikkelaar Camelot, die verantwoordelijk is voor diverse Mario-sporttitels, met Mario Tennis Open voor de Nintendo 3DS. Dit jaar zal Mario Golf: World Tour voor de Nintendo 3DS in de winkels liggen, eveneens gemaakt door Camelot. Naast traditionele banen zal Mario Golf: World Tour ook op Mario geïnspireerde golfbanen kennen. Ook de bekende super shots zijn in de game aanwezig.

In Mario Golf: World Tour is het ook mogelijk om online en lokaal competities te spelen tegen de wereld of je vrienden. Dankzij de community-features die het spel kent wordt het de speler gemakkelijker gemaakt om mensen te zoeken die geïnteresseerd zijn in het spel. Daarnaast worden de hoogste scores geüpload naar een online scorebord waardoor de mogelijkheid gecreëerd wordt om deel te nemen aan grootschalige golfcompetities. Ook zijn er speciale regels in te stellen waardoor iedereen naar zijn eigen wensen wedstrijden kan spelen.

Tijdens de Nintendo Direct van 13 februari is een nieuwe feature bekendgemaakt. In de Castle Club kun je jou eigen Mii-personage aankleden voor golf door kleren te kopen in de Castle Club-shop. Ook kent de Castle Club vele trainingsfaciliteiten.

Mario Golf: World Tour

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Sports
Ontwikkelaar: Camelot
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: Onbekend
Releasedatum: 02 mei 2014