The Little Battlers is een nieuwe Japanse anime waarvan er al eerder een game verscheen op de PlayStation Portable. De game was een role-playing game waarbij het de bedoeling was om met Little Battlers eXperience, plastic robots, tegen andere Little Battlers eXperience(LBX) te vechten.

Vandaag zijn de allereerste details en een scan online verschenen van het vervolg op The Little Battlers. The Little Battlers Wars wordt een Nintendo 3DS-exlcusive en zal heel de serie vernieuwen. Het spel kent echter wel dezelfde formule: je vecht met LBX tegen andere spelers. Het verhaal kent een ander hoofdpersonage, Arata Sena. Deze dame leeft in de fantasiewereld "Genoque" die in oorlog is met een ander land. Arata gaat naar een prestigieuze school waarin ze worden opgeleid om in het leger te komen. Arata gebruikt een LBX met de naam Dot Phazer en deze zal in de game een belangrijke rol spelen. De kamergenoot van Arata, Hikaru Hoshihara, zal een LBX gebruiken met de naam Bal Sparros.

Hikaru en Arata worden opgeleid om in de "First Squad" terecht te komen. Deze wordt geleid door de commandant Haruki Izumo met zijn LBX Orvain. Verdere Squads zullen ook belangrijke rollen spelen en zo ook hun commandanten. Een ander land in The Battlers Wars is "Russius Alliance", hier woont een jongen, deze is de aartsrivaal van Arata Sera en gaat onder de naam Muraku Houjou. Ook Muraku Houjou zit in een Squad-team en deze zullen zich sterk tegen Arata en haar vrienden verzetten.

Little Battlers eXperience

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Level-5
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 6
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 6
Releasedatum: 04 september 2015