Capcom bevestigt op PAX East in de Verenigde Staten dat het met een remake komt van twee Dungeons & Dragon-games: Dungeons & Dragons: Tower of Doom uit 1993 voor Arcade en de SEGA Saturn en Dungeons & Dragons: Shadow Over Mystara uit 1996 voor Arcade en de SEGA Saturn. De bundel gaat Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara heten en zal verschijnen op PlayStation Network, Xbox Live, Steam en in de Wii U eShop.

De originele Dungeon & Dragons-games betroffen twee Beat 'em Up-RPG's en deze verzameling zal daar dan ook op gebaseerd zijn. Nieuw is echter de ondersteuning voor online co-op waarbij spelers te allen tijde mee kunnen doen en weer weg kunnen gaan, tot maximaal vier spelers. Dit kan in twee verschillende modi: de originele Arcade Mode, maar ook in de nieuwe House Rules-mode. In die laatste modus is het mogelijk om zelf de regels te bepalen voor een andere ervaring.

Ook nieuw is de Character Visualizer die bijhoudt welke personages jij en je vrienden gebruiken, om zo een meer gebalanceerde multiplayer-ervaring te maken. Er worden statistieken bijgehouden van de personages die vergeleken kunnen worden met online leaderboards. Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara kent ook een nieuw Challenge systeem wat spelers ingame doelen geeft om zo bijvoorbeeld level-ups en munten te verzamelen, die uitgegeven kunnen worden in de Vault: een kluis waar je unlockables terugvindt.

Exclusief voor de Wii U-versie zal het spel het touchscreen van de Wii U GamePad ondersteunen om zo spreuken en items te selecteren, wat zorgt voor een meer gestroomlijnde ervaring.

Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara zal in Augustus 2013 in de Wii U eShop verkrijgbaar zijn voor €14,99.

Dungeons & Dragons: Chronicles of Mystara

Platform: Wii U eShop
Prijs: €14,99
Genre: Beat 'em up RPG
Ontwikkelaar: Capcom
Uitgever: Capcom
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 4
Releasedatum: 12 september 2013