Mr. Nibbles en zijn familie komen na een dagje weg terug bij hun boom. Een van de kinderen heeft een eikeltje gevonden en houdt deze trots vast. Op het moment dat de familie naar binnen wil gaan, vliegt de deur open en komen er allerlei wezens naar buiten. Bijen, rupsen, spinnen, vleermuizen en hun aanvoerder de wasbeer nemen de resterende hoeveelheid eikels van de familie mee. Zelfs de babyeekhoorn moet het ontgelden, ook zijn nootje wordt afgepakt. Mr.Nibbles laat het hier niet bij zitten en begint zijn missie als verantwoordelijke vader. Hij is vastberaden om elk insect te verpletteren en elke wasbeer hoofdpijn te bezorgen.
Een simpel verhaal met een aandoenlijke eekhoorn in de hoofdrol zorgt ervoor dat je jezelf haast verbonden gaat voelen met Mr.Nibbles en de ellende die hij moet doorstaan. Dit zorgt ervoor dat je als het ware in de game gezogen wordt. Telkens vertel je jezelf dat dit echt je laatste level is die je doet, om jezelf vervolgens opnieuw voor te liegen.
Het spel bestaat uit drie jaren. In die drie jaren komen de vier seizoenen aan bod en elk seizoen heeft 5 levels. Je komt zo na een simpel rekensommetje op 60 levels. Neem voor elk level een gemiddelde van 4 minuten aan speeltijd om alle medailles bij elkaar te schrapen en je zit op een dikke 4 uur speeltijd. De Turbo-optie versnelt de pas van Mr. Nibbles en zorgt voor een hogere moeilijkheidsgraad. Door deze optie wordt je speeltijd bijna verdubbeld.

Super Little Acorns 3D Turbo

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €4,99
Genre: Platformer
Ontwikkelaar: Pixel Toys
Uitgever: Pixel Toys
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 18 april 2013