De Mario Kart-serie zorgt al jarenlang voor veel plezier bij fans van Nintendo. Op elke console en handheld van Nintendo is zeker één of meer Mario Kart-games uitgebracht. De laatste twee in de serie waren Mario Kart Wii voor de Wii en Mario Kart 7 voor de Nintendo 3DS. Nintendo combineert al het goede van die twee delen in Mario Kart 8.

Satoru Iwata onthulde vol trots Mario Kart 8 tijdens de Nintendo Direct E3-presentatie van dinsdag 11 juni. Mario Kart 8 zal een combinatie zijn van het goede dat Mario Kart Wii en Mario Kart 7 te bieden hadden. Zo zul je met je vlieger boven een afgrond zweven en onder water racen met zowel karts als motoren. Nintendo doet er nog een schepje bovenop en maakt het mogelijk om de wetten van de zwaartekracht te negeren en over de muur of het plafond van een baan te rijden. De onthulling van dit gloednieuwe deel in de Mario Kart-serie ging gepaard met beelden van het racegeweld in de vorm van video en screenshots. Ook deelde Nintendo een aantal stukjes artwork.

Tijdens de Nintendo Direct van 13 februari werd bekendgemaakt dat de leden van Bowser's bende van ellende, de Koopalings, nieuw toegevoegd zijn als speelbare personages.

Mario Kart 8

Platform: Wii U
Genre: Kart Racing
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 4
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 12
Releasedatum: 30 mei 2014