Might No. 9 is een nieuw opgestart kickstartersproject van ontwikkelaar Concept USA. Er zijn verscheidene grote namen achter Mega Man bij betrokken, waaronder Keiji Inafune. Het spel wordt nu in de volksmond stiekem ook de spirituele opvolger van de serie met het welbekende blauwe mannetje genoemd. Onder fans spannen hierom nu al hoge verwachtingen. Echter moet er eerst wel een hoop geld worden opgehaald voordat de titel op de consoles verschijnt.

Mighty No. 9 is een typische 'Japanse' side-scroller die naar eigen zeggen de beste momenten op de NES en de Super Nintendo weer naar boven moet halen. Maar dan overgoten in een knisperend modern sausje. Als Beck, de negende uit generaties aan krachtige robots, platform je je een weg door zes verschillende levels. Dit kunnen er meer worden, afhankelijk van hoe goed het project wordt gefinancierd.

Geheel volgens de Mega Man-traditie kun je vaardigheden en wapens overnemen van je tegenstanders, waar je vervolgens op een tactische manier gebruik van kunt maken. Dit wordt mede benadrukt doordat de levels in je eigen volgorde te spelen zijn. Uiteindelijk is het wel de bedoeling dat je korte metten maakt met een supercomputer, die iedereen heeft geïnfecteerd met een venijnig virus.

Mighty No. 9

Platform: Wii U
Genre: 2D Action Platformer
Ontwikkelaar: Comcept USA / Inti Creates
Uitgever: Deep Silver
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 24 juni 2016