Bravely Second is de officiële opvolger van het sterke 'Bravely Default: Where the Fairy Flies'. De titel zal verschijnen op de Nintendo 3DS. In Bravely Second maak je kennis met een nieuw hoofdpersonage genaamd Magnolia. Verder maakt het artistieke grafische stijltje opnieuw zijn intrede.

Het speelt zich tweeënhalf jaar af na de gebeurtenissen in deze RPG. Je gaat op reis door het land Luxendarc als Yew Geneologia en drie andere protagonisten. Een van de hoofdpersonages uit het eerste deel, Agnés, wordt gekidnapt door een kwade heerser. Het is aan de vier helden om haar weer terug te halen.

Het originele Bravely Default is een RPG en wordt gezien als het spirituele vervolg op Final Fantasy: The Four Heroes of Light. De invloed van de Final Fantasy-serie komt overal terug. Zo hebben de magische spreuken bekende namen, heb je een overworld waar je verschillende steden, kerkers en tempels op bezoekt en komen enkele iconische classes uit Final Fantasy terug zoals de summoner en de white mage. De game kent verder een standaard turn-based gevechtssysteem zoals je gewend bent van een Japanse RPG.

Bravely Second: End Layer

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Silicon Studio
Uitgever: Square Enix
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 26 februari 2016