Art of Balance voor de Wii U eShop is de nieuwe game in de Art of Balance-serie van Shin'en. Art of Balance komt met alle levels van de voorgaande game, die als Wii Ware verscheen in 2010, maar zal ook een aantal nieuwe features kennen.

Art of Balance Wii U zal Off-TV play ondersteunen. Ook kun je de game met zowel de analoge sticks als het touchscreen als met de Wii Remote besturen. Het spel bevat meerdere online en lokale multiplayer modi met zowel versus als co-op georiënteerde games. Tot vijf spelers kunnen tegelijkertijd deelnemen in de verschillende modi waarvan één iemand met de Wii U GamePad speelt en de rest met de Wii Remote. Tot tien spelers kunnen het online tegen elkaar opnemen. Voor de online play zijn ook leaderboards voorzien zodat je jouw status kunt blijven bekijken vergeleken met andere spelers over de wereld.

Ook de graphics hebben een overhaul gekregen. De HD beelden laten een meer realistisch beeld zien van de locaties, designs en de voorwerpen. Ook zijn de physics op de schop genomen. Deze worden nu verwerkt met 240 frames per seconde. Art of Balance kwam ook uit op de Nintendo 3DS eShop, deze bleef vaak steken op 30 frames per seconde.

Art of Balance

Platform: Wii U eShop
Genre: Puzzle
Ontwikkelaar: Shin'en
Uitgever: Shin'en
Aantal spelers lokaal: 5
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 5
Releasedatum: 25 september 2014