Tecmo Koei en Nintendo slaan de handen om een nieuw deel in de Project Zero-franchise - in Amerika ook wel bekend als Fatal Frame - te maken. Deze zal exclusief de Wii U aandoen. Het meest recente deel verscheen in 2012 op de Wii en ging onder de naam Project Zero 2: Wii Edition. Dit is een remake van Project Zero II en wordt gerekend onder een van de spannendste horrorspellen ooit.

Het lot van de hoofdpersonages Yuri, Miu en Ren raakt vervlochten. De mysterieuze berg Mount Hikami is in de ban van een duistere macht. Voor iedereen die hiermee in aanraking komt, is er geen ontkomen meer aan. Volg de nauw samenhangende verhaallijnen van de drie personages om verlaten woningen te doorzoeken, over kronkelende bospaden te dwalen en spookachtige heiligdommen te verkennen. Je weet maar nooit wat er in het duister op de loer ligt...

Zoals in alle goede griezelverhalen ben je niet alleen in deze grimmige wereld. Gekwelde zielen van overledenen spoken rond op de berg. Ze zijn allerminst gesteld op indringers en zullen je omsingelen als je ze stoort. Het enige waarmee je jezelf kunt verdedigen is de Camera Obscura: een fototoestel dat bovennatuurlijke fenomenen kan vastleggen. Zoek je doelwit met de Wii U GamePad en gebruik de sluiter om schade toe te brengen. Als je een geest hebt geraakt, komen er Spirit Fragments vrij. Probeer er zo veel mogelijk vast te leggen op de volgende foto die je maakt, om je aanval krachtiger te maken. Als je de confrontatie wint, heb je de geest voor eeuwig uitgedreven.

In de loop van het verhaal kom je verschillende upgrades tegen. Met sommige filmrolletjes kun je sneller herladen of een geest langer verdoven, terwijl nieuwe lenzen geesten langzamer maken of meer schade toebrengen. Water speelt een belangrijke rol in de game, wat tot uitdrukking komt in de regenbuien die Mount Hikami teisteren en het uiterlijk van de Maiden of Black Water. Hoe doorweekter je wordt, hoe meer geesten je tegenkomt. De kracht van de Camera Obscura neemt echter ook toe. Gelukkig zijn er manieren om weer droog te worden, maar uiteindelijk zul je toch weer op pad moeten om het mysterie te ontrafelen. Hopelijk overleef je alle verschrikkingen die je op je tocht tegenkomt.

(Bron: Nintendo Nederland)

Project Zero: Maiden of Black Water

Platform: Wii U
Genre: Survival horror
Ontwikkelaar: Koei Tecmo / Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 30 oktober 2015