Fans roepen er al jaren om: een remake van Pokémon Ruby en Sapphire. The Pokémon Company heeft hier officieel gehoor aan gegeven in de vorm van Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire voor de Nintendo 3DS.

In 2003 maakte de wereld kennis met Pokémon Ruby en Sapphire voor de Game Boy Advance. Deze titels lieten je als Brandon of May een reis maken door de regio Hoenn. Hier stonden weer acht badges op je te wachten en moest je - afhankelijk van je versie - Team Magma of Aqua uitschakelen. Nieuw in dit deel was de mogelijkheid om berries te planten en het onderwaterruim te verkennen. Ook introduceerden deze twee games voor het eerst de twee-tegen-twee gevechten.

Onder de noemer Omega Ruby en Alpha Sapphire kun je nogmaals op avontuur gaan door Hoenn. Helaas zijn er verder nog weinig details vrijgegeven. De trailer stelt wel dat spelers een dramatisch verhaal zullen ondergaan in een spectaculaire nieuwe wereld. Nintendo heeft laten weten dat Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire wereldwijd in november in de Europese schappen zullen liggen.

Pokémon Alpha Sapphire

Platform: Nintendo 3DS
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Game Freak
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 2
Releasedatum: 28 november 2014