Stash: No Loot Left Behind is een Kickstarterproject van Frogdice dat in de toekomst ook op de Wii U verschijnt. Stash is een rollenspel dat qua uitstraling nog het meest vergeleken kan worden met spellen als Diablo. Terwijl je de wereld bekijkt vanuit een isometrisch perspectief, doorkruis je vele kerkers, maak je middels 'turnbased-combat' gehakt van vervaarlijke monsters en verzamel je bergen schatten. Aan dit laatste element dankt het spel ook zijn naam. Frogdice belooft daarnaast dat de titel ook veel op online gameplay leunt. De makers geven Stash dan ook het predikaat 'MMORPG' mee.

Voordat je op reis gaat door de wereld van Stash: No Loot Left Behind, is het van belang een uniek personage te creëren. Dit gebeurd op basis van een van de rassen in het spel, waaronder 'Human', 'Trulloc' of 'Lukoi' kiezen. Vervolgens kun je hun uiterlijk bepalen en een klasse kiezen. Bij de launch kun je een Warrior, Healer, Elementalist of Hunter worden. Deze doen exact datgene wat je van hun verwacht wordt, zo is de Warrior behendig met het zwaard, speelt een Healer een ondersteunende rol met zijn genezende krachten en vuurt een Elementalist vele magische aanvallen af.

Zowel offline als online moet je handig gebruik maken van de krachten en zwaktes van deze classes. Gevechten spelen zich - als een klassieke Japanse RPG - turn-based af. Tijdens een battle ben je niet alleen bezig met je tegenstander, maar is het ook belangrijk om gebruik te maken van je omgeving. Je vecht op een bepaald 'grid' met allemaal kleine vakjes waarover jij en je teamgenoten je strategisch over kunnen bewegen. Mocht je als overwinnaar uit de strijd komen, wacht er een beloning, ofwel 'loot' voor je. Deze beloningen vormen een belangrijk onderdeel in Stash: No Loot Left Behind.

Overal in de wereld van Stash kom je wapengerei, drankjes en allerlei andere voorwerpen tegen. Deze kun je voor jezelf gebruiken, maar kun je ook verkopen of ruilen met andere spelers. Daarnaast is het mogelijk om de 'items' te gebruiken om wapens mee te creëren. Tot slot kun je het opslaan in je eigen 'Base of Operations, wat feitelijk je huis is. Deze thuisbasis kun je ook op allerlei manieren verbeteren en uitbreiden.

Er was 50.000 nodig om van Stash: No Loot Left Behind succesvol te maken op Kickstarter. Een exacte verschijningsdatum is echter nog niet bekend, maar de productie vindt van de Wii U-versie pas plaats als die op de PC is afgerond.

Stash: No Loot Left Behind

Platform: Wii U
Genre: MMORPG
Ontwikkelaar: Frogdice
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: Onbekend