Fire Emblem If (werknaam) gaat dezelfde richting op als Pokémon; het spel is in twee verschillende smaken te spelen. Deze strategische RPG zal een Black Kingdom- en White Kingdom-variant krijgen - welke in Japan apart worden verkocht. In Europa zullen deze twee verhaallijnen hoogstwaarschijnlijk gebundeld worden.

Tijdens de Nintendo Direct van april 2015 is veel bekendgemaakt over dit verhaal. Je neemt de controle over een eigen gemaakt personage, die voor het eerst in de serie de hoofdrol speelt. Het spel speelt zich af in een tijd van oorlog en vrede waarin twee landen elkaar continu lastigvallen. Je bent geboren in het vredelievende Hoshido, maar bent grootgebracht in het chaotische Nohr. Aan jou de keuze of je loyaal blijft aan Nohr of dat je toch terugkeert naar je echte familie in Hoshido. Kies je voor je familie dan zul je een traditionele verhaallijn doorlopen. Kies je voor loyaliteit dan doorloop een chaotische en ietwat moeilijkere verhaallijn. De eerste zes hoofdstukken van beide varianten zijn gelijk, maar daarna kies je je eigen route.

Fire Emblem If zal ook worden voorzien van DLC. Zo wordt er in Japan later een derde verhaallijn aan de game toegevoegd.

Fire Emblem Fates: Birthright

Platform: Nintendo 3DS
Genre: Strategy RPG
Ontwikkelaar: Intelligent Systems
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 20 mei 2016