Op de Anime Expo is bevestigd dat Spike Chunsoft werkt aan een vervolg op Virtue's Last Reward, welke de naam Zero Time Dilemma heeft meegekregen. Deze game gaat in op wat er gebeurd is tussen het eerste en tweede deel. Virtue's Last Reward speelde zich af tijdens een tijd wanneer de aarde nagenoeg compleet uitgestorven is door een vreemde ziekte genaamd Radical-6 en in Zero Escape 3 mag je gaan proberen om het uitbreken hiervan te stoppen.

De Zero Escape-serie draaide tot noch toe om de 'Nonary Game'. Dit was gekoppeld aan een 'escape the room'-structuur, waar je al puzzelend uit een bepaalde kamer moest ontsnappen. Daarnaast was het heel verhaal gedreven en sterk afhankelijk van de keuzes die jij als speler maakt. Het is echter nog niet bekend hoe het derde deel dit oppakt. De titel verschijnt in de zomer van 2016 op de Nintendo 3DS eShop.

Sinds Virtue's Last Reward eindigde op een cliffhanger, vroegen veel fans van de visual novel om een opvolger. Deze bleef echter lang uit, gezien het spel in thuisland Japan ondermaats presteerde. In het Westen verkocht de game, evenals zijn prequel 999: Nine Hours, Nine Persons Nine Doors, echter relatief goed. Een grote fanbase schreeuwde daarom al jaren om een vervolg die de trilogie eindigde. Die komt er nu in de vorm van Zero Time Dilemma.

Zero Escape: Zero Time Dilemma

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: €39,99
Genre: Visual Novel
Ontwikkelaar: Spike Chunsoft
Uitgever: Aksys Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 28 juni 2016