Krabbelpost biedt een leuke nieuwe manier om met je vrienden te communiceren op de verschillende Nintendo 3DS-systemen. Deze app is nu verkrijgbaar als gratis download in de Nintendo eShop. Spelers kunnen op het touchscreen tekenen en hun snelle krabbels naar vrienden sturen. Je kunt ook betaalde cursussen volgen waarin je leert hoe je beroemde Nintendo-personages kunt tekenen. Zo kunnen gebruikers vrienden berichten sturen in de stijl van The Legend of Zelda, of een anekdote opleuken met een personage uit Splatoon.

In deze free-to-start applicatie kunnen spelers op het touchscreen berichten schrijven of tekenen voor mensen in hun Nintendo 3DS-vriendenlijst, en deze via SpotPass versturen. Zo kunnen ze via grappige krabbels communiceren met vrienden op afstand. Gebruikers kunnen ook berichten sturen die verdeeld worden over verschillende pagina's en geheime pagina's toevoegen voor een extra dramatisch effect. De ontvanger van het bericht moet dan even wachten om te zien welke maffe tekst of tekening hem of haar nou weer is toegestuurd.

Artiesten in de dop kunnen ook krabbelcursussen aanschaffen die zijn gebaseerd op bepaalde Nintendo-personages en -series. Zo kunnen tekenaars hun vaardigheden oppoetsen voordat ze hun handgetekende creaties op hun vrienden loslaten. Er zijn twaalf cursuspakketten verkrijgbaar, die gebaseerd zijn op series als Animal Crossing, Super Mario en Mario Kart. Ook zijn er cursussen met leuke tekeningen van Nikki, die terugkeert om spelers door Krabbelpost te loodsen.

Deze cursussen zijn ook te koop als onderdeel van premiumpakketten, die spelers de mogelijkheid bieden om meer inkt in berichten te gebruiken, diverse cursussen te volgen en meer kleuren toe te voegen om hun krabbels nog meer persoonlijkheid te geven. Het Nintendo-premiumpakket en superpremiumpakket zijn nu te koop. Beginners kunnen kiezen voor het gratis starterspakket, dat bestaat uit vier cursussen, meer ruimte voor notities en een nieuwe kleur. Spelers kunnen ook sommige cursussen van zowel de cursusset als het premiumpakket proberen met één gratis oefenles per pakket. Zonder aanschaf kunnen spelers de resultaten niet opslaan of naar vrienden sturen, maar door een volledige les te proberen kunnen ze wel ontdekken of het iets voor ze is.

Spelers kunnen ook pictogrammen van games toevoegen aan hun berichten, gebaseerd op de games die ze onlangs gespeeld hebben. Dat is een leuke manier om vrienden te vertellen wat je gespeeld hebt of om games aan te bevelen.

Krabbelpost

Platform: Nintendo 3DS eShop
Prijs: Gratis
Genre: Communicatie
Ontwikkelaar: Nintendo
Uitgever: Nintendo
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: N.v.t.
Releasedatum: 17 november 2016