Fate/Extella: The Umbral Star bevat 16 speelbare 'Servants' - eeuwenoude, legendarische krijgers die hun Masters altijd op hun wenken bedienen - die de Holy Grail War op de maan hebben overleefd. In een toekomst waarin de superkrachtige maancomputer Moon Cell Automation alles overziet, vechten deze kampioenen voor de overheersing van het digitale oord SE.RA.PH. Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen van Fate/Extra en laat zien hoe de wereld er uitziet in de periode na de Holy Grail War.

Spelers ervaren het verhaal van Fate/Extella: The Umbral Star vanuit de individuele perspectieven van de drie facties die vechten voor controle over SE.RA.PH. en strijden in snelle, actievolle gevechten tegen vijanden uit verschillende Fate-producties, zoals Fate/Extra, Fate/stay night, Fate/Zero, Fate/Apocrypha en Fate/Grand Order. De nieuwe gevechtsmechanic Moon Crux laat de Servants van gedaante veranderen en verleent hen sterke krachten waarmee ze vijanden kunnen verpulveren en enorme uitdagingen kunnen volbrengen.

De Nintendo Switch-versie bevat alle 35 DLC-kostuums en het exclusieve Unshackled Bride Outfit. De game is TV Mode, Tabletop Mode en Handheld Mode te spelen in het Engels, Japans, Traditioneel Chinees en Koreaans.

Fate/Extella: The Umbral Star

Platform: Nintendo Switch
Genre: Visual Novel
Ontwikkelaar: Marvelous
Uitgever: Marvelous
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 21 juli 2017