De Nintendo Switch is een interessante eShop-titel rijker. Ripstone Games belooft met Ironcast een 'steampunk mech combat game' met strategische elementen. De game lijkt daarnaast puzzels te bevatten. De setting betreft een alternatieve Victoriaanse tijd, waar vooraanstaande burgers gemechaniseerde oorlogsmachines commanderen in een strijd tegen vijanden van het Britse rijk.

Spelers besturen hun eigen zeven meter lange Ironcast om het Victoriaanse Engeland uit de 1880's te beschermen. Spelers moeten strategisch kiezen tussen aanval om hun vijanden neer te halen, of verdediging wanneer ze een tegenaanval verwachten. Het spel bevat willekeurig gegenereerde missies en meer dan vijftig vrij te spelen items.

Ironcast zal verder gebruik maken van verschillende functies van de Nintendo Switch. Allereerst kan je spelen in tv-modus, tabletop-modus en handheld-modus spelen. Deze laatste modus kan zowel met de Joy-Con als via touchscreen worden bestuurd. Om de ervaring compleet te maken, bevat de game daarnaast ook HD rumble.

Ironcast

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €14,99
Genre: Turn-based Strategy
Ontwikkelaar: Dreadbit
Uitgever: Ripstone
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 10 augustus 2017