Ontwikkelaar en uitgever Jackbox Games besloot onlangs de volledige The Jackbox Party Pack naar de Nintendo Switch eShop te brengen. De games die reeds zijn verschenen zijn The Jackbox Party Pack 3 in april en niet veel later volgden The Jackbox Party Pack 1 en 2.

De titel die zijn opwachting nog maakt is, niet geheel verrassend, The Jackbox Party Pack 4. Het spel bevat vijf en een halve minigame, te weten "Fibbage 3", "Survive the Internet", "Monster Seeking Monster", "Bracketeering", "Civic Doodle" en de gimmick-game "Fibbage: Enough About You".

In "Fibbage 3" draait het om het afmaken van zinnen met vooraf bepaalde woorden, wat tot hilarische combinaties kan leiden.

"Survive the Internet" is een dolkomisch spel wat iedere ronde een vraag voorlegt aan een willekeurige speler over een onderwerp waar die bewuste speler zijn mening over moet geven. Enkel het antwoord, dus niet de context van de vraag, wordt vervolgens doorgestuurd naar een volgende speler. Het is dan aan deze speler om de ingegeven mening volledig uit zijn verband te rukken, wat de meest hilarische taferelen kan opleveren.

"Monster Seeking Monster" is letterlijk een uitnodiging tot overspel. In dit maffe spel ga je als monster op date met andere monsters en probeer je elkaar te verleiden door geheime berichten naar elkaar te sturen. Als monster bezit je ook speciale krachten die je onder de andere monsters kunt verspreiden. Liefde is iets vreemds, liefde tussen monsters geeft vreemd een volledig nieuwe dimensie.

In "Bracketeering" zet je op een slimme manier in op stomme antwoorden in een totaal ontspoord debat. Je zou het haast kunnen vergelijken met politiek... Met drie tot zestien(!) spelers staat deze modus garant voor uren lachspiertraining.

In "Civic Doodle" is het aan jou en vrienden om een stadje te voorzien van prachtige muurschilderingen met, vanzelfsprekend, een hoop onlogische onderdelen die tot kunst verheven worden. Deze thriller van een artgame speel je met minimaal drie en maximaal acht kunstenaars tegelijk.

In "Fibbage: Enough About You" moeten spelers vreemde weetjes over elkaar raden in een dolkomisch roulatiesysteem.

The Jackbox Party Pack 4

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Party
Ontwikkelaar: Jackbox Games
Uitgever: Jackbox Games
Aantal spelers lokaal: 16
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 3-??
Releasedatum: 19 oktober 2017