Bulletstorm is een FPS uit 2011 wat zich kenmerkte door een hoop sarcastische humor, one-liners en het neerknallen van alles wat beweegt. In 2017 kreeg het spel een remake waarbij Duke Nukem een speelbaar personage was: Bulletstorm: Full Clip Edition. Uitgever Gearbox software (bekend van de Borderlands-serie) kondigde op PAX East aan dat het spel naar Nintendo Switch komt in de variant Bulletstorm: Duke of Switch Edition.

Bulletstorm: Duke of Switch Edition past heerlijk in het straatje van titels als Duke Nukem 3D en Doom. Het is knallen, knallen én nog meer knallen geblazen - waarbij je je brein zoveel mogelijk moet uitschakelen. Hierbij wordt geweld over-the-top in beeld gebracht. Je kunt zelfs bonuspunten verdienen als je op creatieve (en dodelijke) wijze je tegenstanders een kopje kleiner maakt. Dit wordt het 'Skillshot'-systeem genoemd.

Je speelt als Grayson Hunt, een verbannen lid van een de assassijnengroep Dead Echo. Hij komt na een gevecht met zijn oude generaal samen met hem terecht op de verlaten planeet Stygia. Je begrijpt dat dit land vol met vervaarlijke, lugubere en duistere wezens zit. Je bent overigens niet altijd te voet: het spel bevat ook on-rails ruimtegevechten en meer.

Bulletstorm: Duke of Switch Edition

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €29,99
Genre: FPS
Ontwikkelaar: People can Fly
Uitgever: Gearbox Software
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 30 augustus 2019