De HD Collection bestaat uit Grandia (1997) en Grandia II (2000). Deze verschenen oorspronkelijk voor de PlayStation 1 en Dreamcast. Wat voor games het zijn? RPG's! Toentertijd in een vrij nieuwerwets jasje zelfs; je gaat in gevechten weliswaar om de beurt, maar dit gebeurt op een dynamische manier die je door het hele gevechtsveld laat gaan (bekijk in dit filmpje hoe dat eruit ziet).

Grandia presenteerde zichzelf destijds in een bijzonder grafisch jasje; sprite-personages in een driedimensionale wereld. Dit geheel wordt voor de HD Collection gepolijst, alsmede de geanimeerde tussenfilmpjes. Deeltje twee krijgt dezelfde grafische oppoetsingen. Beide spellen zijn voorzien van Japanse en Engelse stemmen, terwijl er ook nieuwe Franse en Duitse vertalingen zijn toegevoegd.

Het verhaal van de spellen in een notendop: in Grandia speel je als Justin, een jongen die een groots avonturier wil worden. Op een dag komt hij bij de ruïnes van de lang verloren Angelou Civilization, waar hij het bijzondere verzoek krijgt om uit te zoeken wat er is gebeurt. Grandia II legt de focus op Ryodo, een zogenaamde Geohound. Dit zijn beruchte vechtlieden die baantjes aannemen die niemand anders wil. Op een dag krijgt hij dan ook een missie om iemand te beschermen tijdens het oproepen van een kwade god - iets dat natuurlijk alleen maar slecht kan aflopen.

Grandia HD Collection

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: RPG
Ontwikkelaar: GungHo Online Entertainment
Uitgever: GungHo Online Entertainment
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 16 augustus 2019