Cris Tales wordt ontwikkeld door Dreams Uncorporated en SYCK. Je speelt als jongedame Crisbell, die dankzij visioenen het vermogen heeft om een stukje in de toekomst te kijken en zelfs met de tijd te spelen. Sterker nog: op sommige momenten speel je zelfs in het verleden, heden en toekomst tegelijk!

Dit tijdsaspect uit zich ook tijdens gevechten. Als een klassieke RPG betaamt, speel je om de beurt. Maar Crisbell kan de beurten van vijanden slinks naar haar hand omzetten met speciale tijdsmagie. Waar de vijand (en jij!) staat op het gevechtsveld is namelijk bepalend voor diens attributen en statistieken. Elke beurt moet je dus de overwegen maken of je defensief wilt spelen, wilt aanvallen met je party of de tijd van je vijand een stukje terug wilt zetten.

Cris Tales is gehuld in een kleurrijk grafisch jasje, die wel wat doet denken aan oude glas in lood-kunstwerken. Het speelt zich af in het koninkrijk Crystallis, waar een duistere koningin het rijk en diens inwoners ten onder probeert te brengen. Dit brengt jou en je metgezellen door een breed scala aan gebieden. Maar let op: de acties die je intussen uitvoert, hebben invloed op de tijd zelf. Tijdens het spelen ervaar je dus ook direct de resultaten!

Cris Tales

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: RPG
Ontwikkelaar: Dreams Uncorporated, SYCK
Uitgever: Modus Games
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2020