Uitgeroepen tot beste game tijdens de 2018 BAFTA Game Awards, en winnaar van de prijs voor het beste verhaal op de GDC 2018 Choice Awards, 2018 SXSW Gaming Awards en The Game Awards 2017. What Remains of Edith Finch is een verzameling vreemde verhalen over een gezin in de staat Washington.

Als Edith verken je het kolossale huis van de familie Finch, en ga je op zoek naar verhalen over je familiegeschiedenis. Edith probeert te achterhalen waarom zij de laatst levende is van haar familie. Met elk verhaal dat je vindt, ervaar je het leven van een ander familielid op de dag van zijn of haar dood, met verhalen uit het verre verleden tot het heden.

De speelstijl en sfeer van de verhalen zijn net zo gevarieerd als de familieleden zelf. De enige constante factor is dat je elk verhaal bekijkt door de ogen van het familielid, en dat elk verhaal eindigt met zijn of haar dood.

Uiteindelijk geeft de game je een gevoel van nederigheid en verbazing over de uitgestrekte en onbegrijpelijke wereld om je heen.

De game is ontwikkeld door Giant Sparrow, de makers van de eerste persoons-schildergame, The Unfinished Swan.

What Remains of Edith Finch

Platform: Nintendo Switch
Genre: Walking Simulator
Ontwikkelaar: Giant Sparrow
Uitgever: Annapurna Interactive
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 04 juli 2019