Root Film draait om een televisieserie genaamd Shimane Mystery Drama Project, waarvan de stekker er tien jaar geleden om onbekende redenen is uitgetrokken. Stom vindt men tegenwoordig. Drie teams brengen daarom enthousiast nieuw leven aan het project. Nog voor de opnames officieel beginnen, wordt er iemand op verschrikkelijke wijze vermoord...

Interactief boek
Root Film kun je zien als een interactief boek á la Steins;Gate Elite (check hier wat Ness daarvan vindt) of Phoenix Wright, dat hevig leunt op verhaalvertelling. Jij speelt als de 23-jarige Rintaro Yagumo, en probeert te achterhalen wie de moord gepleegd heeft én waarom deze eigenlijk is gebeurd. En wat is het verband met de eerdere stopzetting van de televisieserie?

Er komt daarom ook wat interactie met jou als speler bij kijken; zo kun je tijdens gesprekken sleutelwoorden oppikken die je later tijdens onderzoek en in zogenaamde Max Mode-confrontaties met andere hoofdrolspelers kunt gebruiken. Daarnaast kent het spel de zogenoemde Zapping Mode: deze laat je gebeurtenissen bekijken vanuit het perspectief van twee personages tegelijk. Op deze manier puzzel je een weg naar verborgen aanwijzingen.

Root Film is de opvolger van Root Letter, waarbij je uit moest vogelen wat er gebeurt is met Aya die verdween na het krijgen van een mysterieuze brief. Deze titel is enkel op concurrerende platformen verschenen, zoals de PlayStation 4.

Root Film

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Visual Novel
Ontwikkelaar: Kadokawa Games
Uitgever: PQube
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2020