Sea of stars is een turn-based RPG, geïnspireerd door klassiekers uit de jaren '90. Deze prequel speelt zich af in het universum van The Messenger (een actieplatformer uit 2018 van dezelfde developer). Het vertelt het verhaal van twee van de Kinderen van de Solstice, die de krachten van de zon en de maan combineren om "Eclipse Magic" te beoefenen. Dit is de enige kracht die in staat is om de monsterlijke creaties van de kwaadaardiger alchemist "The Fleshmancer" tegen te houden. Sea of Stars wil de klassieke RPG moderniseren en belooft turn-based gevechten, een meeslepend verhaal, een wereld om te verkennen en veel interactie met de omgeving. Daarbij moet nostalgie en ouderwets plezier een grote rol blijven spelen.


Features
- Ga het gevecht aan in turn-based combat. Maak je eigen "definitive edition" voor het genre; de vechtstijlen houden in dat de speler veel eigen input kan geven. Denk hierbij aan combo attacks, boosts, manieren om je te verdedigen tegen vijandelijke aanvallen en meer.
- Er zijn geen random encounters, geen overgangen om het slagveld af te scheiden van de overkoepelende wereld, en het is niet nodig om te grinden. Zowel navigeren als vechten vindt plaats in dezelfde omgeving.
- Zwem, klim, spring door de wereld zonder dat je hierin gelimiteerd wordt.
- Dit prequel-verhaal speelt zich af in het universum van The Messenger, waarin originele personages en verhaallijnen terugkomen. Soms episch, soms grappig, soms emotioneel. Sea of Stars belooft een memorabele reis door de klassieke thema's van avontuur en vriendschap. Het maakt je misschien aan het huilen, maar het laat je zeker weten lachen.
- Dynamische belichting.
- Het Sabotage treatment-systeem uit The Messenger wordt ook toegepast op het turn-based RPG genre.

Sea of Stars

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Turn-based RPG
Ontwikkelaar: Sabotage Studio
Uitgever: Sabotage Studio
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2022