Windbound is een survival open-world RPG. Je speelt als de jonge krijgster Kara, die door een schipbreuk gescheiden raakt van haar stam. Terwijl je gebruikmaakt van je survival skills om op zoek te gaan naar een weg terug naar huis, stuit je op allerlei andere geheimen. Door steeds beter te leren jagen en bouwen ontrafel je langzaam maar zeker de mysteries van de eilandengroep waar je bent beland.

Ontrafel de geheimen
Ga op een reis en ontdek de geschiedenis van de idyllische Forbidden Islands; ieder herbergen ze een sleutel tot een mysterie en onverwachte onthullingen.

Verken zo ver als je kunt kijken
Baan je een weg naar de horizon, over alle eilanden, elk met een eigen diverse natuur en wilde dieren, landschappen en uitdagingen.

Leef van het land
Doorzoek het eiland en haal al je benodigdheden van het land: maak allerlei wapens en gereedschappen om te jagen en verzamelen en om je boot te verbeteren. Wanneer je bronnen uitgeput raken, wordt het tijd om verder te zeilen.

Bouw de perfecte boot
Je boot is je belangrijkste metgezel op deze reis. Bouw je eigen zeilschip om de gevaarlijke wateren over te steken om naar het volgende eiland te gaan. Ontwerp je boot om sterke wind te weerstaan, grote golven te overwinnen en dodelijke zeewezens te kunnen afweren.

Windbound

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Survival open-world RPG
Ontwikkelaar: 5 Live Studio
Uitgever: Deep Silver
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 28 augustus 2020