The Persistence daagt je uit om te overleven aan boord van een gedoemd kolonieruimteschip in het jaar 2521. Gestrand, slecht functionerend en gevangen in de onverbiddelijke aantrekkingskracht van een zwart gat, is “The Persistence” overspoeld door een bemanning die is gemuteerd in gruwelijke en moorddadige wezens. Het is aan jou, een kloon van beveiligingsofficier Zimri Eder, om dieper door te dringen in de dekken van The Persistence om de systemen te repareren en te voorkomen dat het schip uit elkaar wordt gerukt. Verzamel middelen, upgrade vaardigheden en vervaardig een arsenaal aan wapens in deze brute sci-fi-horror-roguelike.

De dood is slechts het begin
Het enige dat het redden van het ruimteschip in de weg staat, is een reeks gekloonde gedrochten, die voortdurend worden aangevuld door de slecht functionerende klonenprinter van het schip. Wanneer een ontmoeting met deze vijanden fataal blijkt te zijn, wordt Zimri's bewustzijn geüpload naar een nieuw gastlichaam, klaar voor de volgende poging

Een steeds veranderend labyrint
Het kolonieruimteschip heeft een zelfconfigurerende macrostructuur die zijn interne architectuur kan wijzigen – door de catastrofale storing is dat precies wat er zal gebeuren. Bij het ontwaken in een nieuw gekloond lichaam of bij het teleporteren tussen de dekken, verandert telkens de indeling van het ruimteschip. Elke expeditie in The Persistence is uniek, met een andere indeling en andere items en uitrusting om te verzamelen en upgraden.

Verbeter, upgrade en pas aan.
De technologie van de 26e eeuw maakt genetische aanpassing en manipulatie van donkere materie mogelijk. Stel Zimri's DNA opnieuw samen om de gezondheid, sterkte en defensieve vaardigheden te verbeteren, of oogst zelfs het DNA van de bemanning om gekloonde lichamen van bemanningsleden te creëren om te gebruiken, elk met hun eigen unieke vaardigheden.

Verken, ontwijk, vecht en verzamel middelen.
De gemuteerde horde zal er geen twee keer over nadenken om Zimri uiteen te rijten. Gebruik de omgeving om te bestuderen, te besluipen en tactische voordeel te behalen door ze te ontwijken of te proberen ze uit te schakelen. Verken de dekken van het schip en verzamel middelen, wapens en pakaanpassingen om te overleven op de reis door de duistere en angstaanjagende diepten.

The Persistence

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Action Adventure
Ontwikkelaar: Firesprite
Uitgever: Firesprite
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 21 mei 2020