Volgens de ontwikkelaars moet Foreclosed de interactiviteit van games combineren met het visuele sausje van stripboeken. Een beetje zoals XIII dat ook tracht te doen. Dit uit zich in een actievolle shooter, waarbij de nadruk hevig op het verhaal ligt (en gekke Kablam-woordgeluiden of tekstballonnetjes).

Foreclosed speelt zich af in af in een wereld vol regels, wetten en straffen. Een bureaucratische cyperpunk-wereld. Hier kruip je in de huid van Evan Kapnos, die recentelijk zijn baan, brein-implantaten en volledige identiteit verloren is. Sterker nog: hij mag eigenlijk helemaal niet meer in zijn thuisstad zijn. Hij moet zo snel mogelijk de stad verlaten, voordat zijn identiteit en implantaten geveild worden.

Cyperpunk-invloeden
Tijdens deze ontsnapping annex zoektocht kom je natuurlijk veel vijandelijk gespuis tegen. Gelukkig heb je je trouwe Symbiotic Pistol op zak, waarmee je korte metten kan maken van de tegenstander. Doe er bijvoorbeeld extra explosieve kogels in of ga in sluipmodes met Stealth Bullets. Maar daar houd het niet bij op: je kunt ook via telekinese je vijanden of objecten de lucht in smijten.

Bij de gameplay komen de cyperpunk-invloeden veel naar voren. Zo is het daarnaast mogelijk om Brein Implant-upgrades te verzamelen waarmee je je omgeving kan manipuleren. Of wat dacht je van het hacken van systemen of, zelfs, iemand het brein van iemand anders? Check meer info over het spel op de website van uitgever Merge Games.

Foreclosed

Platform: Nintendo Switch eShop
Prijs: €19,99 (of €29,99)
Genre: Shooter
Ontwikkelaar: Antab Studio
Uitgever: Merge Games
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 12 augustus 2021