In Miner Meltdown zullen 4v4 teams willekeurige kaarten zoeken naar goud terwijl ze proberen de tegenstander op te blazen en de meeste punten te verdienen om de wedstrijd te winnen.

Met een focus op snelle gameplay, kunnen spelers in Miner Meltdown gebruik maken van jetpacks, touwen en grijpers om zich te verplaatsen als ze door de kaart graven naar goud om hun spullen te upgraden. Door meer goud te verdienen dan hun tegenstanders, kunnen spelers betere wapens en gadgets kopen, waardoor ze meer vuurkracht krijgen om hun vijanden te laten ontploffen. Elke nederlaag van een vijandelijke speler zal het team van de speler punten opleveren, waardoor ze dichter bij de overwinning komen.

Met volledig vernietigbare omgevingen, zullen de spelers hun eigen pad door elke kaart graven, terwijl ze ook de willekeurige vallen en valkuilen langs de weg moeten overleven. Het vijandelijke team en de omgeving zijn niet de enige obstakels waar spelers mee te maken zullen krijgen; verschillende monsters zullen hun mijnwerkzaamheden bedreigen door te ontploffen.

Spelers kunnen om online spelen met vrienden of solo tegen AI en het uitvechten in deathmatch, crazy-king, en diamant dash game modes.

Belangrijkste kenmerken
- 4 vs 4 online multiplayer.
- Willekeurig gegenereerd en 100% vernietigbaar terrein.
- Meer dan 20 unieke wapens en gadgets om uit te kiezen.
- Snelle gameplay met behulp van touwen, jetpacks en grijpers om de kaart met gemak te doorkruisen.
- Speel solo tegen AI.
- Deathmatch, Crazy King en Diamond Dash.
- Ontgrendelbare skins.
- Heel veel thrust-dancing.

Miner Meltdown

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Team-based multiplayer
Ontwikkelaar: Ultimas
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 1-8
Releasedatum: Q3 2020