Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes is een JRPG van Yoshitaka Murayama (Suikoden I&II) en Junko Kawano (Suikoden I&IV). De game biedt een traditioneel 6-character gevechtssysteem met 2D sprites en mooie 3D-achtergronden.

Het verhaal begint in Allraan, een continent waar veel landen liggen met diverse culturen en waarden. Door middel van het zwaard, en door middel van magische objecten die bekend staan als "rune-lenzen", is de geschiedenis van het land gevormd door de allianties en vijandigheden van de mensen, beestmensen, elfen, en woestijnmensen die er wonen.

Het Galden Empire heeft andere naties uitgedund en een technologie ontdekt die de magie van de runenlens versterkt. Nu zoekt het Empire het continent af naar een artefact dat hun macht nog verder zal uitbreiden.

Het is op zo'n expeditie dat Seign Kesling, een jonge en begaafde keizerlijke officier, en Nowa, een jongen uit een afgelegen dorp, elkaar ontmoeten en vrienden worden.

Een speling van het lot zal hen echter spoedig in de oorlogsvuren meeslepen en hen beiden dwingen om alles wat zij geloven dat juist en waar is, opnieuw te onderzoeken.

Eiyuden Chronicles: Hundred Heroes

Platform: Nintendo Switch
Genre: JRPG
Ontwikkelaar: Rabbit & Bear
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 2022