Alpaca Ball Allstars is een hilarisch arcade-voetbalspel dat het beste van gekke klassiekers als NBA Jam combineert met grappige fysics die elke wedstrijd totaal uniek maken.

Samen met de verwachte competitieve modi, waaraan maximaal acht spelers tegelijkertijd kunnen deelnemen, bevat de titel van Salt Castle Studio een zeer grappige carrièremodus voor een of twee spelers met een gekke verhaallijn waarin we de halve wereld rondreizen om deel te nemen aan allerlei Alpaca Ball-games.

Kies je alpaca, pas het uiterlijk ervan aan en maak je klaar om het rivaliserende doel te doorboren met behulp van de kracht en de elasticiteit van hun alpaca-nek. In Alpaca Ball: Allstars is er maar één regel: winnen, en daarvoor zul je je tegenstanders moeten rammen en de fysics van de bal moeten uitbuiten om spectaculaire trick shots te ontketenen, waarbij je de bal van de veldmuren stuitert.

Door de geschiedenis van de videogames zijn er veel arcade-achtige voetbalwedstrijden geweest, maar geen enkele is zo origineel en waanzinnig als deze. De sleutel tot het mechanisme van Alpaca Ball: Allstars ligt in de krachtige nek van zijn spelers, die de bal zo hard kunnen raken dat hij letterlijk vlam vat. Maar pas op, de richting van de slagen zal variëren afhankelijk van waar je alpaca op dat moment voor staat, wat een hilarische wending geeft aan een even duizelingwekkend als opwindend spel.

De realistische fysics van de bal, die op onvoorspelbare wijze kan stuiteren, afhankelijk van de vorm (je kunt spelen met strandballen, rugbyballen... en zelfs met dobbelstenen!) is de centrale pijler van de Alpaca Ball: Allstars, maar in deze creatie van Salt Castle Studio is er ook ruimte voor fantasie. En we verwijzen niet alleen naar het concept van het kijken naar een stel alpaca's die aan het voetballen zijn: tijdens de wedstrijden kun je verschillende speciale krachten oppakken die het scorebord op zijn kop zouden kunnen zetten...

Onder deze krachten, die een beperkte duur van een paar seconden hebben, is er door american football geïnspireerde apparatuur waarmee je in staat zal zijn om je rivalen knock-out te slaan door ze te rammen, een andere die de nek van de alpaca's verlengt (vermenigvuldiging van het bereik en de kracht), een die de rest van de spelers verkleint (met inbegrip van je teamgenoten) of de mogelijkheid om een gordeldier uit te nodigen om te rollen in het midden van het veld, waardoor iedereen wordt gehinderd.

De fysics van de wedstrijden zal ook beïnvloed worden door het ontwerp en de afmetingen van het veld. Van kleine stedelijke voetbalvelden (hoe kleiner de omvang hoe groter de chaos) tot velden zonder hoeken die je in staat stellen om echte trucs te spelen, waarbij je de bal stuitert alsof het een spelletje biljart is.

Over de spelmodi van Alpaca Ball: Allstars
De beste manier om te leren spelen is met de Career Mode, die je alleen kunt spelen, of met een vriend in de coöperatieve modus. Je begint als een Alpaca Ball nieuwkomer en begint aan een epische zoektocht om een van de beste te worden, je eigen team te vormen en te concurreren in de World Cup, zodat je je huis kunt redden. Tijdens je reizen bezoek je allerlei voetbalvelden (er is er zelfs één in een vulkaan) in heel Zuid-Amerika en Europa en neem je het op tegen de CPU.

Maar als je je liever richt op meer direct plezier, kun je ook wedstrijden spelen tegen andere menselijke spelers of CPU (tot 8, in teams van 4 Vs 4), lokaal op Nintendo Switch en lokaal en online op Steam via "Steam Remote Play".

Alpaca Ball: Allstars

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Party
Ontwikkelaar: Salt Castle Studio
Uitgever: Badland Publishing
Aantal spelers lokaal: 1
Online-ondersteuning: Ja
Aantal spelers online: 0
Releasedatum: 15 oktober 2020