Geïnspireerd door de arcadeklassiekers Breakout en Arkanoid wil Twin Breaker het concept van het genre uitbreiden door toevoeging van personages en een tot nadenken stemmend verhaal. Het avontuur is gecentreerd rond een paar piloten dat op zoek is naar verloren schepen en beslaat de interstellaire ruimte. Het wordt gepresenteerd als 40 unieke etappes met veel block-busting gameplay om de boel vooruit te stuwen.

Ouderwetse mechanics vermengen zich met moderne zoals New Game+, verzamelobjecten en bonusfuncties, een prestatiesysteem, cutscenes en eindbaasgevechten. Voeg daar een rockende soundtrack en pixelkunst esthetiek aan toe, en Twin Breaker is lichtjaren verder dan zijn klassieke inspiraties!

Twin Breaker: A Sacred Symbols Adventure is ontwikkeld door Lillymo Games en geschreven door mediapersoonlijkheid en podcasthost Colin Moriarty. Voorheen was het een exclusieve PlayStation-titel, maar de port naar nieuwe platformen en wereldwijde uitgeverij wordt verzorgd door Eastasiasoft Limited.

Twin Breaker: A Sacred Symbols Adventure

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Puzzle
Ontwikkelaar: Lillymo Games
Uitgever: Eastasiasoft
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: 23 september 2020