Uitgerust met de mogelijkheid om andere machines te besturen, moet onze held met al het gereedschap dat hij tot zijn beschikking heeft zichzelf opnieuw opbouwen en uitzoeken of er nog intelligent leven is. Hij moet het desolate, afbrokkelende doolhofachtige terrein verkennen, de harde omgeving overwinnen en de controle over dodelijke vijandelijke automaten overnemen om de mysteries van de wereld en de oorsprong van de enige overgebleven stad te ontdekken.

Als enige overgebleven stad van een lang vervlogen wereld bestaat Endeavour City al eeuwenlang als een robot-utopie, die een strikte set regels en processen volgt in een poging om zijn perfectie te behouden; een perfecte wereld waar onvolkomenheden niet mogen blijven bestaan. Voor al haar inwoners is de stad onder een grote glazen koepel zoals ze was vanaf het begin, maar iets in de afbrokkelende torens en overwoekerde wegen lijkt af te wijken volgens één slecht functionerende robot. Met zijn vroegere familie die zich tegen hem keerde, moet hij door het land navigeren voorbij de koepelvormige stad, de verraderlijke uitdagingen overwinnen die hem te wachten staan, en hulp zoeken voor zijn geliefde thuis.

Retro Machina speelt zich af in een levendige, met de hand getekende avant-garde retrofuturistische omgeving en laat zich inspireren door de werken van de belangrijkste auteurs uit de sciencefictionwereld, Isaac Asimov en Arthur C. Clarke. Spelers worden uitgenodigd om vier verschillende biomen te verkennen, elk met hun eigen unieke esthetische en venijnige bazen.

Belangrijkste kenmerken:
Schilderachtige futurisme: in een prachtig levendige, handgeschilderde avant-garde retrofuturistische omgeving verkennen de spelers ruimtes en landschappen die doen denken aan enkele werken van de legendarische futuristische kunstenaar Jaque Fresco. Met diverse biomen om te verkennen, unieke en gevarieerde vijanden om te overwinnen, is Retro Machina een prachtige reis om te beginnen.

Alleen, maar niet weerloos: je mag dan klein zijn, maar je bent zeker niet hulpeloos. Als een werkerdrone kun je in de hoofden van andere robots hacken en de controle over hun acties overnemen, zodat je jezelf kunt verdedigen tegen meedogenloze aanvallers en ingewikkelde puzzels kunt oplossen.

Fix Yourself Up: je staat er nu alleen voor, dus je moet je voorbereiden. Gewapend met je trouwe moersleutel, verzamel je onderdelen en hulpmiddelen om je defecte lichaam te repareren en verbeter je je verdediging en vechtkunsten om de strijd aan te gaan met de gemene robotverdedigingskracht die je tegenhoudt om terug te keren naar Endeavour City.

Verken de onbekende wereld: tijdens je reis reis reis je door vier buitengewone gebieden, elk met tientallen uitzonderlijke vijanden, unieke en uitdagende bazen, verborgen geheimen en tot nadenken stemmende puzzels om op te lossen.

Retro Machina

Platform: Nintendo Switch eShop
Genre: Actie-puzzel-avontuur
Ontwikkelaar: Orbit Studio
Uitgever: Super.com
Aantal spelers lokaal: Onbekend
Online-ondersteuning: Onbekend
Releasedatum: Q1 2021