Voor de mensen die nog niet bekend zijn met de bekende God-simulation franchise; In Black & White speel je als een god-like beest welke de kracht heeft om alles in zijn wereld te veranderen, vermoorden of te vernietigen. In de game zul jij je wezen groot en sterk moeten maken en ervoor zorgen dat de bewoners van je land je zullen vrezen of vereren, dit ligt er maar aan of jij goede, of slechte daden zult uitvoeren.

De DS versie, welke in ontwikkeling is bij Full Fat, zal 8 unieke eiland omgevingen en 10 verschillende soorten wezens bevatten welke jij kunt besturen, waaronder enkele die totaal nieuw zijn voor het Black & White universum. De DS versie zal daarnaast ook sterk gebruik maken van de touch screen mogelijkheden, spelers zullen zo bijvoorbeeld in staat zijn hun wezen te straffen, trainen en nog veel meer. Ook zal de game gebruik maken van de microfoon, spelers kunnen zo via voice commands hun beest beïnvloeden.

Het spel zal naast de gewone single-player main mode verschillende andere modi bevatten, zoals Creature Quest, Creature Pen en Creature Battle, waar je via de wireless multiplayer je beest kunt laten strijden tegen andere wezens. Ook vertelde Majesco ons dat het spel verschillende mini-games zal bevatten, waaronder een Creature Dance challenge waar je de dansvaardigheden van je beest to the test zult moeten brengen. Daarnaast zijn er ook nog honderden prijzen en items te verzamelen in het spel, iets wat de replay waarde nóg verder omhoog schroeft.

Black & White Creatures

Platform: Nintendo DS
Genre: Simulation
Ontwikkelaar: Majesco Games
Uitgever: Majesco Games
Aantal spelers lokaal: 2
Online-ondersteuning: Nee
Releasedatum: 2006