[Nieuws] Geschreven door Erik op 2020-11-17 11:57:32

Gerucht: gigantisch datalek bij Capcom bevestigt Ace Attorney 7 (en meer)

Een gigantisch datalek bij Capcom zorgt ervoor dat er een hoop intern Ace Attorney-nieuws op straat ligt. Hierdoor lijkt het er onder andere op dat de serie eindelijk weer een vervolg krijgt. Ace Attorney 7 staat volgens het lek op de planning voor het vierde kwartaal van 2021. Er is geen specifieke informatie bekend over de titel. Daarnaast is men bij Capcom in beraad over een mogelijke collectie van het vierde tot zesde deel (Apollo Justice, Dual Destinies en Spirit of Justice), al hangt dit er vanaf hoe goed "de andere releases het doen".

Zien we Phoenix Wright binnenkort weer schitteren?

The Great Ace Attorney naar het westen Dat is nog niet alles: het eerste en tweede deel van The Great Ace Attorney (Dai Gyakuten Saiban) lijken eindelijk naar het westen te komen. Deze games verschenen op de Nintendo 3DS, exclusief in Japan. In de game kruip je in de huid van een van de voorouders van Phoenix Wright. Enkele feitjes: [*] Alleen Noord-Amerika en Japan krijgen fysieke release The Great Ace Attorney [*] Het spel wordt wereldwijd tegelijkertijd digitaal uitgebracht [*] Er komt een functie die de puzzels automatisch voor je oplost [*] Je kunt nu vanuit het menu verschillende cases/hoofdstukken selecteren [*] Geen Japanse stemmen / teksten in westerse versie vanwege copyright op Sherlock Holmes-naam (Sherlock komt in de Japanse versie daadwerkelijk voor) [*] De prijs voor de collectie staat gepland op €40,-

Artwork voor The Great Ace Attorney, in Japan bekend als Dai Gyakuten Saiban.

Datalek bij Capcom Deze geruchten komen van een gigantisch datalek bij Capcom, waar ongeveer 1TB aan data buit is gemaakt. De ontwikkelaar noemt het in een officieel statement een 'customized ransomware attack'. De hackers brachten hierbij de persoonlijke informatie van 350.000 klanten wereldwijd in gevaar, al is het volgens Capcom niet zeker of ze hier daadwerkelijk bij zijn geweest. Wel is er interne verkoopdata, financiële info gestolen, alsmede gegevens van een aantal medewerkers. De hack bracht daarnaast een hoop potentiële informatie over hun aankomende games naar buiten. Hierbij nog een aantal zaken die van toepassing zijn op de Nintendo Switch: [*] Capcom heeft een exclusieve Nintendo Switch-game in ontwikkeling, met codenaam GUILLOTINE [*] Monster Hunter Stories 2 streeft naar een release in juni 2021 [*] Monster Hunter Rise krijgt twee demo's: eentje in januari, en een in maart. Lees op Resetera meer over het lek. Achter de link wordt enkel het gelekte gamenieuws besproken. Houd er rekening mee dat dit in potentie alsnog gevoelige informatie is, en dat het geenszins hoeft te zijn dat bovenstaande uiteindelijk allemaal waarheid wordt.

Gekoppelde games

The Great Ace Attorney: Adventures of Ryuunosuke Naruhodo (Nintendo 3DS)

The Great Ace Attorney 2: The Resolution of Ryuunosuke Naruhodo (Nintendo 3DS)